Cikkeinkben számtalanszor felhívtuk a figyelmet arra, hogy ételmaradékokat és más háztartási maradékot, törmeléket soha ne dobjunk a lefolyóba, mert duguláshoz vezet. Vajon mi a helyzet a kávézaccal? Valóban beválik ez az anyag dugulás ellen, vagy ez csak egy városi legenda? Mai cikkünkből megtudhatod!

Tévhit

Számos ember úgy tartja, hogy a kávézacc finom, szemcsés összetétele miatt nagyon jól teljesíthet duguláselhárítás során, ugyanis súroló hatásának köszönhetően megtisztítja a csövek falát a nem kívánt lerakódásoktól. Sajnos most, a cikk elején el kell oszlatnunk ezt a tévhitet, és megkérni mindenkit, aki ezt módszert alkalmazza, hogy hagyjon fel a rossz szokásával!

Miért?

A válasz rendkívül egyszerű. A vízzel keveredő kávézacc lefolyik ugyan a lefolyón, ám már a szifonban is megrekedhet. A lefolyócsövön lefolyva a kávézaccos massza könnyedén feltapad a cső falára, ezzel csökkentve a cső keresztmetszetét, mely a dugulás legfőbb oka.

Mit ne öntsünk még a lefolyóba?

Főtt rizs és tészta

A megfőtt rizs és tészta sem a lefolyóba való, hiszen vízben ázva tovább dagad, ezzel dugót képezve a csőben. Ebbe aztán beleragad a többi ételmaradék és olaj, és már meg is történt a baj.

Liszt

A vízzel keveredő liszt olyan masszát képez, melyet még egy tálból is nehéz eltávolítani, nemhogy a lefolyóból. Sütés-főzés után ezért mindig először egy nedves törlővel távolítsuk el a massza legnagyobb részét, amit a kukába és nem a lefolyóba/WC-be dobunk.

Olaj és zsír

Manapság is számtalan ember önti a lefolyóba a használt olajat és zsírt, mely ahogyan szárad úgy lesz egyre ragacsosabb, igy felragad a cső oldalára. Ez szinte mágnesként vonzza a többi szennyeződést. A legjobb megoldás, hogy megszabaduljunk a fölösleges használt olajtól, ha erre a célra kijelölt gyűjtőhelyre adjuk le.

Megtörtént a baj?

Ha megtörtént a baj, nem folyik le a víz a mosogatóban, akkor bevethetjük a legjobb filléres házi praktikát, mely nem más, mint az ecet és a szódabikarbóna kombinációja, mely erős egyveleget alkotva lemarja a szennyeződést a lefolyócső faláról.

Ehhez nem kell mást tenni, mint egy zacskó háztartási szódabikarbónát önteni a lefolyóba, majd leönteni  3 dl 20%-os ecettel, megvárni, míg hat, majd forrásban lévő vízzel leöblíteni az egészet.

A házi praktika nem segít?

Amennyiben nem segít a legerősebb házi csodaszer sem, ne feledje, rám és csapatomra bármikor számíthat! Magas nyomású woma gépünkkel elhárítjuk a legmakacsabb dugulást is a hét bármelyik napján, a nap 24 órájában, akár ünnepnapokon is!

Felvenné velünk a kapcsolatot? Várom hívását a kapcsolat menüpont alatt található telefonszámunkon, vagy üzenetét a Facebook oldalunkon.