Az interneten számos olyan praktikát találhatunk, melyekről azt írják, hatásosan bánnak el a legmakacsabb dugulásokkal is, azonban ez sokszor nincs így. A mai cikkünkben bemutatjuk azokat a házi, filléres megoldásokat, melyekkel valóban hatékonyan előzhetjük meg a dugulásokat:

1. Szódabikarbóna és ecet kombinációja

Mint azt tudjuk, az ecet számos háztartásban előforduló szennyeződés esetén megoldást nyújthat. Segítségével eltávolítható a vízkő és sok más egyéb háztartási eszköz tisztántartására is alkalmas. Ez itt sincs másképp, ugyanis az ecet, szódabikarbónával keverve egy olyan pénztárcabarát csodaszer, mely elbánik a kisebb mértékű dugulásokkal is. Használata rendkívül egyszerű:

Szórj a lefolyóba legalább 3 csomag szódabikarbónát, majd önts rá 2 pohár 20%-os háztartási ecetet. Amikor a habzás alábbhagy öblítsd le forrásban lévő vízzel! Ezzel a kombinációval nem csak a dugulást tudod megelőzni, hanem a kellemetlen szagok ellen is bevetheted.

2. Kóla

Sokan nem tudják, de az évtizedek óta népszerű szénsavas ital nem csak finom, hanem nagyon hasznos is, ugyanis a benne lévő foszforsavnak köszönhetően hatékonyan bánik el a lefolyóban lévő zsírlerakódással.

Hogyan használd?

Önts a lefolyóba 1 liter kólát, majd várj, hogy a szer megtegye a hatását. Ha úgy gondolod elég időt töltött a csövekben, öblítsd le forró vízzel!

3. Bórax

Ha olyan dolgot keresel, ami hatékony, olcsó, de nem annyira káros a környezetre, mint a szupermarketekben kapható lefolyótisztítók, akkor próbáld ki a bóraxot! Ez a szer hatékonyan elbánik a penésszel, a vízkővel, sőt a dugulással is. Használata ennek is pofon egyszerű: Önts a lefolyóba fél pohárnyi bóraxot, majd öntsd le 2-3 pohár forrásban lévő vízzel! Várj 15-30 percet, majd forró vízzel öblítsd le!

4. Csőgörény

Ha az összes házi praktikát kipróbáltuk és tovább mennénk, segítségül hívhatjuk a csőgörényt is, ám ennek használata nagyon veszélyes, ugyanis, ha nem megfelelő kezekbe kerül, többet árthat, mint használ. Ha szeretnéd megtudni, hogyan használd a csőgörényt, és melyiket válaszd, kattints IDE.

5. Citromsav

Az ötödik és egyben utolsó tippünk a citromsav, mely hasonló az ecethez, ám ez nem folyékony, hanem szilárd halmazállapotú, ezért jóval többet szükséges belőle használni, mint a folyékony, háztartási ecetből.

Olyan dugulással találtad szembe magad, mellyel semmilyen házi praktika nem bánik el? Ne aggódj, megyünk és segítünk! Tárcsázd a kapcsolat menüpont alatt található telefonszámunkat, vagy írj e-mailt a dugulaselharitass@gmail.com e-mal címre és mi ingyen házhoz megyünk és garanciával hárítjuk el a legmakacsabb dugulásokat is!

Kíváncsi vagy további cikkeinkre is? Látogasd meg Facebook oldalunkat, ahol amellett, hogy kapcsolatba léphetsz velem és csapatommal, tájékozódhatsz legújabb állásajánlatainkról is és megnézheted legújabb cikkeinket is