Gondolom te is, mint mi mindannyian szeretnéd elkerülni a WC eldugulását és az azzal járó váratlan anyagi költségeket. Ha minél tovább meg szeretnéd őrizni illemhelyed „egészségét” és készen állsz pár dugulás mentes évre, akkor maradj velünk, ugyanis ma elmondjuk miket ne dobj soha a WC-be!

  1. Pelenka

Sokszor találkoztunk már azzal a helyzettel, mikor egy-egy csőben fenntapadt pelenka okozta a dugulást, ezért nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy ne dobja a WC-be, ugyanis a pelenkának jó nedvszívó képessége van, így többszörösére duzzadhat a víztől.

  1. Óvszer

A gumi nem bomlik le a vízben, ellenben remekül felakad/megtapad a csőben, ezért soha senkinek ne jusson eszébe a WC-be dobni!

  1. Nedves törlőkendő

Tudtad, hogy a WC dugulások 70%-át a nedves törlőkendők okozzák? Ha nem, akkor érdemes elgondolkodni rajta és semmiképp sem beledobni a WC-be!

  1. Zsebkendő/szalvéta

Ha azt hiszed, hogy ugyanolyan anyagból vannak, mint a WC papír, akkor tévedsz, hiszen ezeknek a szálaik erősebben vannak préselve, így a vízben nehezebben mállnak szét, mint a WC papír.

  1. Cigarettacsikk

Több szempontból is rossz ötlet a hamutál tartalmát a WC-be önteni, nem csak a dugulás veszélye miatt, hanem azért is, mert a cigarettacsikkek káros vegyi anyagokat tartalmaznak.

  1. Haj

A hajkeféből kiszedett hajat se dobd a WC-be, ugyanis könnyedén megtapad a cső falán, mely szűkíti a cső keresztmetszetét és ezzel dugulást okoz.

  1. Gyógyszerek, gyógykészítmények

A gyógyszerek, gyógyszerkészítmények WC-be való öntése sem jó ötlet, ugyanis a ezekkel az anyagokkal veszélyeztethetjük bolygónk élővilágát.

  1. Konyhai maradékok

Legyen szó ételmaradékról, használt olajról, zsírról, sosem szabad a WC-be öntenünk ezeket, ugyanis hatalmas dugulást okoznak, melyen a csőgörény sem segít.

  1. Tampon

A tampon esetében ugyanarról van szó, mint a pelenkánál, hiszen a tampon is remek nedvszívó, így könnyedén megszívja magát vízzel és szó szerint bedugul a csőbe.

  1. Fültisztító

A pálcika műanyag része 1000 év alatt sem képes lebomlani, így, ha többet is bedobunk szó szerint egy falat képez a csőben, mely elzárja a víz útját.

Reméljük cikkünk után Te sem fogod ezeket beledobálni a WC-be!

Nem sikerült időben megtenni a szükséges lépéseket és megtörtént a baj? Válasszon minket, hiszen mi gyorsan, hatékonyan hárítjuk el a legmakacsabb dugulást is, és munkánkra minden esetben garanciát vállalunk! Felvenné velünk a kapcsolatot? Elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolat menüpont alatt, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot Facebook oldalunkon, ahol a legfrissebb cikkeinken kívül aktuális állásajánlatainkat és a céget érintő változásokat is megtalálja!