Számtalanszor írtunk már a dugulás kialakulásáról és több praktikát is megosztottunk már blogunkon a dugulások megelőzésével kapcsolatban is, azonban ma egy olyan népszerű termékről lesz szó, mely valóban segítséget nyújthat a kisebb volumenű háztartási dugulások elhárításában.

Mindenki tudja, hogy a dugulások nagy részét a szaniterek nem rendeltetésszerű használata, valamint a figyelmetlenség okozza. Több blogbejegyzésünkben is kitértünk arra, hogy mi magunk sem gondolnánk, mennyi időt és pénzt spórolhatunk azzal, ha nem dobunk olyan dolgokat a lefolyóba, melyek nem oda valóak, például nedves törlőkendőt, betétet, tampont, gyógyszereket, ételmaradékokat és más konyhai maradékokat. De mit tegyünk ha már megtörtént a baj? Itt jön szóba a csőgörény, ezért, ha érdekel a használata, maradj velünk!

Mi az a csőgörény?

A csőgörény, csőpatkány vagy csőkígyó egy olyan fém, spirálos eszköz, melyet csővezetékek tisztítására, dugulások elhárítására használnak. Létezik kézi és elektromos használatú csőgörény.  A kézi csőgörény felépítését tekintve egyszerű, de mégis nagyszerű. A csőgörény egyik oldala villás kialakítású, míg a másik oldalon egy hajtókar található, melyet tekerve mozgathatjuk a lefolyóba vezetett acélspirált. Az elektromos csőgörényt ezzel szemben gépre, vagy fúróra lehet szerelni, mely nem csak megkönnyíti a használatát, hanem sokkal hatékonyabbá teszi azt.

Melyiket válasszuk?

Manapság már bárhol találkozhatunk kézi csőgörénnyel. Háztartási áruházak és hipermarketek polcain is elérhetőek ezek a szerkezetek, azonban választásnál nem árt körültekintőnek lennünk, hiszen ha silány minőséget választunk több kárt okozunk, mint hasznot. Azzal sem árt tisztában lennünk, hogy milyen méretet válasszunk, ugyanis nem mindegy, hogy milyen átmérőjű csőhöz mekkora méretű duguláselhárító spirált választunk.

A legjobb választásnak a fúróra szerelhető csőgörény beszerzése bizonyul, igaz ez sokkal drágább, mint a kézi duguláselhárító spirál, de mindenképp megéri a befektetett összeget, ha mi magunk látnánk hozzá a dugulás elhárításának.

Hogyan használjuk a csőgörényt?

A csőgörényt leginkább fővezetékek, csapadék elvezetők, WC vezetékek és padlóösszefolyók duguláselhárítására használják, de kézi változataik bevethetők kisebb átmérőjű lefolyók dugulásakor is.

Használata nem kifejezetten bonyolult. A feladatunk mindössze annyi, hogy a spirált beigazítsuk a tisztítani kívánt csőbe, majd gépi vagy kézi erő kifejtésével körkörös és óvatos mozdulatokkal irányítsuk az eszközt a lefolyóban. Az óvatosság és a koncentráció kifejezetten fontos, nem szabad, hogy elakadjon és megfeszüljön a duguláselhárító spirál használat közben, ugyanis ez hatalmas problémákat okozhat. Amennyiben elakad, kérünk mindenkit, hogy azonnal forduljon segítségére duguláselhárító szakemberhez!

Ha sikeresen, elakadásmentesen abszolváltuk a duguláselhárítást, akkor többször ismételjük meg a folyamatot!

Nem szeretné saját kezűleg elhárítani a dugulást? Hívjon minket bátran a nap 24 órájában, ünnepnapokon is állunk rendelkezésére! Kíváncsi a szolgáltatásainkra? Kattintson weboldalunk szolgáltatásaink menüpontjára, ahol megnézheti milyen munkákat vállalunk! További hasznos cikkekért pedig kattintson a blog menüpontra, ahol minden nap tanulhat valami újat a témában!