A duguláselhárítás és egyéb vízvezetékszerelési feladatok elvégzése sokszor kellemetlen szagokat, illetve rendetlenséget hagyhat maga után. Ilyenkor a fertőzések elkerülése érdekében célszerű alávetni egy alapos fertőtlenítésnek a lefolyót és annak környezetét.

Talán már Önben is felmerült a kérdés, hogy a veszélyes körülmények között dolgozó vízvezetékszerelők miért nem kapnak el betegségeket. Erre a válasz viszonylag egyszerű, a szakemberek különféle oltásokkal és biztonsági felszerelésekkel próbálják védeni magukat. Bár Önnek a szolgáltatások igénybevételekor nincs szüksége ilyen jellegű óvintézkedésekre, a fertőtlenítés mégis nagyon fontos.

Precíz szagtalanítás és fertőtlenítés

A munkálatok végeztével a legfontosabb cél, hogy az adott helyiség minél hamarabb újra használhatóvá váljon. A lefolyó fertőtlenítését Önnek is érdemes megbízható segítségre bíznia, így nem kell kísérleteznie a technikákkal.

Cégünk első körben a munkaterületen terjedő szagokkal veszi fel a harcot. Mivel számunkra kiemelten fontos az emberi egészség és a környezet megóvása, jó minőségű, bio illatosító anyagokat használunk. A kellemesen illatozó légkör szinte pillanatokon belül visszaadja a helyiség otthonosságát.

A dugulások elhárítása után kiemelt jelentősége van a fertőzésveszély megszüntetésének. Ehhez általában erősebb vegyszereket kell bevetni, amelyek képesek elpusztítani a különféle kórokozókat. Ezen szerek egy része a tisztítás mellett a kellemetlen szagok ellen is felveszi a küzdelmet. Mi minden esetben nagyhatású, mégis környezetbarát termékeket használunk. A szereknek a lefolyóba öntve 1-1,5 órára van szükségük ahhoz, hogy kifejthessék a hatásukat. Az idő lejárta után Önnek nem kell mást tennie, mint egy adag mosószeres vízzel óvatosan átöblíteni a rendszert.

Lefolyó fertőtlenítés házilag

A lefolyókat normál esetben sem árt néha fertőtleníteni. A művelethez bőven elegendő, ha ismertebb és megbízható bolti vegyszereket vásárol. A lefolyótisztítók használatakor csupán a flakonon feltüntetett eljárásmenetet kell követnie. A klóros termékeknél mindig figyeljen a szellőztetésre és a védőfelszerelések alkalmazására!

Ha nem szeretne méregdrága szereket beszerezni, az otthon fellelhető ecet és citromlé is ideális fertőtlenítő, illetve szagtalanító lehet. Ráadásul az ecetet szódabikarbónával keverve, egy igazán hatékony duguláselhárító szer állítható elő. A citromlével hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy kellemesen citrusos illatával a bűzös gázok eltüntetésében is fontos szerepet játszik.

Hogyan kerülheti el a dugulásokat?

A dugulások sok problémát tudnak okozni, főleg, ha sietős helyzetekben lépnek fel. A lefolyók közül leginkább a sűrű használatnak kitett mosdókagylók, vécék és mosogatók dugulhatnak el. Ahhoz, hogy a gondokat megelőzze, érdemes néhány alapvető szabályt betartani.

  • Kerülje az idegen tárgyak lefolyóba dobását! A vécébe nem szabad oda nem illő tisztasági termékeket hajítani. A mosogató önmagában nem konyhamalac, nem alkalmas a nagyobb ételmaradékok elszállítására.
  • Használjon szűrőket a lefolyóknál! A fürdőszobában és a konyhában a szűrők megakadályozzák a hajcsomók, illetve más szennyeződések rendszerbe jutását.
  • Viseljen gondot a rendszeres tisztításra! A lefolyók, akárcsak otthona egyéb berendezési tárgyai, törődést igényelnek. A sokszor igénybe vett csöveket bizonyos időközönként ajánlott forró vízzel átöblíteni, valamint a bolti vegyszerekkel lefertőtleníteni.

Ha tapasztalt szakemberekre lenne szüksége…

Több évtizede végzünk duguláselhárítási és vízvezetékszerelési munkálatokat Budapesten és a környező megyékben. Az eltelt idő során rengeteg tapasztalatra tettünk szert, miközben eszközeinket is folyamatosan újabbakra cseréltük. Amennyiben duguláselhárításra, womás csatornatisztításra, kamerás csatornavizsgálatra, szagtalanításra vagy nyomvonalmeghatározásra lenne szüksége, várjuk jelentkezését a megadott elérhetőségeken! A sürgős munkálatokat a nap 24 órájában, ünnepnapokon és hétvégeként is vállaljuk.

Hívjon minket bátran még ma!