Munkavégzésünk során gyakran felmerül a kérdés, vajon fedezi-e a biztosító a bekövetkezett káreseményt. Ebben az esetben először azt szükséges megvizsgálnunk, hogy a megkötött lakásbiztosítás szerződésünkben a dugulás szerepel-e, mint biztosítási esemény. Amennyiben igen, akkor a biztosítási szolgáltatás jár. Abban az esetben, ha nem, akkor érdemes szerződésbe foglalnunk a duguláselhárítást, mint biztosítási eseményt. Ha ez utólag nem lehetséges, akkor pedig célszerű biztosítót váltanunk.

Azt is fontos szem előtt tartanunk, hogy ha a szerződés külön nem tér ki a dugulásra, akkor a biztosító nem fedezi a dugulás okozta károkat.  A dugulás okozta károkat, csőtörést, csőrepedést a biztosító csak abban az esetben fizeti ki, ha a biztosítás tartalmazza a vízkár megtérítését. Ezen felül az is fontos információ, hogy a káreseményre kifizethető összeg mértéke és a gyakorisága is limitálva van.

Miért fontos ez?

Sajnos nem csak a mosogató és a WC dugulhat el, vannak olyanok, akik nem „ússzák meg” egy kisebb dugulással. Előfordulhat olyan is, hogy a dugulás megoldását a csővezetékek kicserélése nyújtja, mely bontással, kosszal és akár az alattunk lakó beázásával is járhat, így a munka összege akár több millió forint is lehet.

Ezért fontos, hogy legyen egy megfelelő, kombinált biztosításunk, mely fedezi nem csak a duguláselhárítás költségét, hanem a csőcserét a fertőtlenítést, és a felmerülő renoválással kapcsolatos költségeket is.

Mit tegyünk, ha bekövetkezik a káresemény?

A káresemény bekövetkeztével azonos időpontban kell felvennünk a kapcsolatot a biztosítónkkal és dokumentációt (képet, videót) kell készítenünk az eseményről!

Megtörtént a baleset? Szakemberre van szüksége, aki gyorsan, korszerű gépek segítségével, garanciával hárítja el a dugulást? Ne keresse tovább, megtalálta! Én és csapatom rendelkezésre állunk a nap 24 órájában és segítünk a bajban! Elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolat menüpont alatt!