Jönnek a nehéz napok a csővezeték terhelés szempontjából is. Sokat vagyunk otthon vagy a munkahelyen és ilyenkor egészen biztosan az átlagosnál nagyobb a szennyvízvezetékek terhelése és ezzel együtt a csőrendszer dugulásának valószínűsége.

Mikor beszélünk a szennyvízcsatorna dugulásáról?
Ha a szennyvíz nem tud akadálytalanul elfolyni, akkor hallhatóan előbb csak visszabugyog, lassan csordogál ahelyett, hogy eltűnne, mint a kámfor. Végső esetben az is előfordulhat, hogy már egyáltalán nem tud „elszökni” a szennyvíz. Ilyenkor nagyon, de nagyon ínséges és szűkös órák és napok következhetnek. Amennyiben nem gondol idejében a duguláselhárításra.

Cégünk éjjel nappal, reggel és este, itthon és külföldön vállalja a csővezetékek karbantartását, csatornamosást és a womás csővezeték tisztítást, garanciával, hozzáadott költségek nélkül.

De mikor következik be a szennyvízhálózat dugulása?
A vécébe öntött felmosó vízzel időnként a szivacsot, felmosórongyot is sikerül a szennyvízhálózatba küldeni. Nem mondjuk, hogy akarattal, esetleg véletlenül. De a dugulás szempontjából ennek édes kevés jelentősége van. A rongy vagy a szivacs önmagában is okozhat galibát, de ha a szennyvízcső falára már egyébként is lerakódott a szennyeződés, akkor sokkal könnyebben megesik a baj: a csővezeték elzáródik: dugulás jön létre, a mosogatóból, vécéből nem folyik majd le a víz. Az is előfordult már, hogy a vécén keresztül kisgyermek tornacipője került a szennyvízlefolyóba, szerencsétlen módon fennakadt a csőben és a fürdőszobát nem is tudták használni abban a lakásban legalább egy napig. Nem szükséges elmondani, hogy milyen szükségállapot alakult ki ott.

Mi lehet a megoldás?
Először is a legjobb, ha ilyen tárgyak, mint szivacs, rongy, edzőcipő és haldarab nem kerül a vécébe. De a legnagyobb óvatosság mellett is előfordul ilyesmi. Csakhogy a dugulás természete, hogy egyszerű szerszámokkal nem könnyű a szennyeződést megszüntetni, már csak azért is, mert nem tudjuk, hogy a csővezeték melyik részén található a csődugó, vagyis a felgyülemlett, lerakódott szennyeződés. Baj esetén a duguláselhárítás megkerülhetetlen.

Ha nem akarnak nagyobb problémát:
a csővezeték szétrepedését, a tömítések sérülését okozhatjuk nem megfelelő eszközökkel. A házi használatra kapható duguláselhárító spirálok, csőkígyók ideig-óráig segíthetnek, de miután nem ipari minőséget képviselnek, könnyen beletörhetnek, beleakadhatnak a vezeték elemeibe, és nagyobb gondot okoznak, mint az egyszerű dugulás.

Hívjon inkább szakembert, hívjon bennünket és a lehető legkorszerűbb szaktudást adva, a legmodernebb gépparkkal érkezünk reggel és délután, hétköznap vagy ünnepnap, vagyis bármikor.

A lényeg, hogy a duguláselhárításban jártas szakembereink mindig az önök szolgálatában állnak. Kérdezhetik ezek után, hogy mi az a plusz, amit a szakemberek be tudnak vetni baj esetén. Az egyik leghatékonyabb eszköz a womás csatornatisztító berendezés. 200 liter víz percenként 50-100-150 báros nyomás, ilyen irtózatos erő tisztítja a csövet. Ezek után nem kell csodálkozni azon, hogy a womás duguláselhárítás az egyik leghatékonyabb módszer a dugulás megszüntetéséhez. Hogyan működik a womás csőtisztítás? Kell hozzá egy elmés szerkezet, egy kocsi, amely a holmit magával viszi, hegyen, völgyen, lakótelepeken át és természetesen a munkatársaink, akik nagyon is jól értik a munkájukat.

A nagynyomású csatornatisztítás vagy más néven womázás lényeg egy elmés forgófej, amely nem előre, hanem negyvenöt fokos szögben hátrafelé préseli ki magából a tisztítóvizet. Ebből máris következik, hogy rendkívül környezetbarát csőtakarításról beszélünk. A nagynyomású vízsugár, egyrészt tolja előre a csővezetéket a forgófejjel együtt, másfelől pedig szinte leborotválja, ipari tisztává teszi a szennyvízcsöveket. A dugulást okozó holmik, a csőben lerakódott szennyeződések pedig visszamosódnak a cső bemeneti nyílásához. Ezért nem lehet használni a womás csatornamosást az épületen belül, mert minden elárasztana a womás csatornamosó vize, amely a szennyvízzel keveredik. Vagy inkább azt kellene mondani, hogy a womás csatornatisztításnál sűrű szennyvízre kell számítani, ami a csővezetékből kitüremkedik. Időnként egy alsónadrág, egy merevítőjét vesztett melltartó vagy fékevesztett papucsdarab kíséretében. A csővezeték rejtett kincsei, mondhatnák, de inkább mindenki szeretné elkerülni ezeket az értéktelen, de nagyon haszontalan és bosszantó akadályokat, amelyek a víz útjába állnak.

A womás csatornatisztítás fontos jellemzője, hogy a nagynyomású csővezetéket akár ötven száz méterre is a csatornahálózatba lehet „küldeni” és minden „reklamálás” nélkül végzi a dolgát: tisztít, megszünteti a dugulást rövid idő alatt. Ráadásul a szennyvízhálózat dugulásának az oka is kiderül, hiszen a szennyeződés visszafolyik, láthatóvá válik, mi okozta a galibát.

Ha már nem folyik le megfelelően a szennyvíz, ha már reklamálnak a lakók, hogy több a visszabugyogás a csőrendszerben, mint a szabadon folyó víz hangja, akkor elérkezett az idő, hogy hívja a duguláselhárítást. Munkatársaink, tudással és tapasztalattal felvértezett szakembereink a nap huszonnégy órájában rajtra, tettre készen várják a hívásukat, hogy a lehető legrövidebb időn belül sikerüljön elhárítani a csővezeték elzáródását.