Ha „csak” eltömődik a vezeték, ott van megoldásnak a womás csatornatisztítás. Legkorszerűbb nagy teljesítményű kocsiszerelvényeink az év bármelyik napján, reggeltől reggelig szolgálatba állíthatók, amennyiben keresnek bennünket a duguláselhárító ügyeleten. A womás csatornamosásra akkor is szüksége lehet, amikor munkatársaink helyreállítottak egy gyökérrel benőtt, akár összeroppantott vagy szétcsúszott vezetékszakaszt. A törmelék, sár, kavics a főcsővezetékbe kerülve később is dugulást tud okozni, vagyis a legjobb az utolsó homokszemig eltávolítani onnan.

A womás csatornatisztítással szinte minden kisebb, nagyobb szennyeződéstől meg tudjuk takarítani a vezetékrendszert. A nagynyomású csatornatisztító kitakarít mindent, ami nem a csőbe való. A berendezés lényege a nagynyomású tisztítófej. Száz-százötven báros nyomással préseli ki magából a vizet, srégen hátrafelé szórja a vízsugarat, s ezzel letisztítja a cső falát, másrészt pedig ez segít abban, hogy a berendezés lassan előrehaladjon. Minden szennyeződést el tud távolítani a szennyvízvezeték faláról: sem a zsiradék, olaj, sem más mechanikai kosz nem maradhat ott. A letisztított szennyeződés a vízzel együtt, hátrafelé, kifolyik a csőből. A nagyobb darabokat akár ki is lehet emelni, de a legjobb esetben a szennyvízrendszer befogadja. A womás csatornatisztító kocsiszerelvény több tízméteres vezetéket is hordoz, vagyis a tisztítónyílásokon keresztül a cső minden részébe el tudunk jutni.

Hogy lehet az, hogy a nagy átmérőjű vezeték eldugul a föld alatt?

Könnyen előfordul a már korábban gyökérbenövés, mégis a leggyakoribb oka a dugulásnak, amikor a csővezeték nem megfelelő esése. Az évtizedekkel ezelőtt megépített szennyvízvezetékek környezetében, még ha minden megfelelően készítettek is el, a talajmozgás alaposan átrajzolhatja a csővezeték lejtését. Különösen kellemetlen, ha mindez egy gondosan megépített járda, parkoló vagy utca alatt fut. Ahol megsüllyed a cső, ott a víz nem tud megfelelően elfolyni, időről időre leülepedik a hordalék és később szinte biztosan duguláshoz vezet.

Nincs más megoldás, a vezetéket és a lejtést helyre kell állítani. Ilyenkor aztán jöhet a betonvágó kalapács, a felfordulás, a több napig tartó helyreállítás, mert a womás csatornatisztítás ebben az esetben már nem elegendő segítség. Ne feledje, a legjobb, ha mindjárt a baj észrevétele után, nem késlekedve hívja a duguláselhárítást. Bennünket reggeltől estig, éjjel, nappal tárcsázhat. Akár az országhatáron kívülről is, de azért a legtöbben Budapestről és a környékről telefonálnak, azonban az ország bármely pontjára el tudunk jutni: gyorsan, szakszerűen, garanciával és a lehető legkisebb rombolással dolgozunk megrendelőink megelégedésére.

Természetesen a cél az: ne kelljen falat, födémet, járdát bontani. Erre való a womás csatornatisztítás. Ahhoz viszont, hogy meg tudjuk állapítani a dugulás okát, sokszor szükség lehet a csatornakamerázásra.

A kamera centiről centiméterre végigpásztázza a cső teljes falát. A vizsgálat egyértelműen megmutatja a szennyvízvezeték lejtését, a csatlakozások állapotát, a csővezeték falán lévő szennyeződésekről is képet ad. A csőkamerázással teljes biztonsággal el tudjuk dönteni, hogy milyen beavatkozásra van szükség és azt is fel lehet térképezni, hogy milyen szennyeződések találhatók a csővezetékben. A csőkamerázás ma már szinte minden nap használatos művelet a duguláselhárítás során. Ha bennünket hívnak – nincs is ok, hogy másként tegyék, a legkorszerűbb kamerát tudjuk használni. A berendezést pedig szakavatott mesterek irányítják, akik minden további nélkül felfedezik a legkisebb meghibásodást, a jelekből meg tudják ítélni milyen bajokra lehet a későbbiekben számítani.

A womás csatornatisztítás sokkal hatékonyabb lehet, ha előtte a szonda végigpásztázta a szennyvízvezetéket, pontosan felmérve annak állapotát. A nagynyomású csőmosót a kamerás csatornavizsgálat után tudják munkatársaink a leghatékonyabban alkalmazni. Ha megvan a dugulás helye, centiméterre pontosan oda tudjuk irányítani a mosófejet és addig dolgozunk vele, amíg a szennyeződést ki nem mosta. Lehet, nem hiszik majd el, de szakadt bokszeralsót, egyáltalán nem elnyűtt felmosórongyot, sőt időnként még az öblítővízzel kilöttyintett farmernadrágot is találunk a csővezetékben. A womás csatornatisztítónak ez sem akadály. Duguláselhárításban jártas szakembereink éjjel nappal, télen-nyáron várják a hívásaikat.