A víz a legtöbb esetben utat talál magának és beszivárog a tökéletlen szigetelésen, bosszúságot okozva a ház gazdájának. Máskor azonban éppen az a baj, hogy a víz nem folyik el: akár egy csőtörés, akár egy nagyobb eső, vagy hóolvadás idején a pincébe ömlő vizet a lehető leggyorsabban ki kell szivattyúzni, mert bizony, jókora károkat tud okozni. A vízszivattyúzás is a feladataink közé tartozik, tehát ha valamilyen havária miatt elönti a víz a lakását, akkor is a duguláselhárítás jusson az eszébe. A duguláselhárítás ügyeletet pedig az év bármelyik napján, akár jeles ünnepeken is nyugodtan tárcsázhatja.

Vízbetöréskor vagy csőtörés esetén azonnal bennünket hívjon, hogy minél hamarabb ki tudjuk szivattyúzni a vizet. Ilyen esetben a legnagyobb veszélyt az elektromos áram jelenti. A víz vezeti az áramot, a pince falán, mennyezetén futó vezetékek miatt az egész házban veszélyben lehet az elektromos hálózat, rossz esetben ki kell kapcsolni minden elektromosságot. Ha nincs áram, nem működnek az elektromos vízszivattyúk sem. Márpedig a legtöbb háztartásban ilyen berendezéseket tartanak. Szerencsére nekünk vannak benzinmotoros szivattyúink is, ráadásul nagyteljesítményű vízszivattyúk, amellyel rövid időn belül meg tudjuk szabadítani a felgyülemlett víztől.

A duguláselhárításban jártas szakemberek, akik a vízszivattyúzásban is komoly praxist szereztek nem egy házban jártak már, ahol a pince szigetelésére nem fordítottak megfelelő hangsúlyt. Tehát a ház nem volt úgymond teknősen leszigetelve: a padozat alá nem kerül szigetelés és ezt a talajvíz ki is használta. Tavasszal, aztán kisebb csónakkal is körbe lehetett járni a pincét, a faládák úgy úsztak a víz tetején, mintha ez lenne a dolguk.

A gyors vízszivattyúzás értékeket menthet. A gyorsaság a duguláselhárító szakemberek sajátja, bennünket kell keresnie, s az ország bármely pontjára el tudunk menni, hogy segítséget nyújtsunk önöknek. A legkorszerűbb vízszivattyúzó és csatornatisztító berendezéseink függetlenek a külső energiaforrástól. A vízszivattyúink mind nagyteljesítményűek, hogy minél hamarabb megszabadítsuk önt a beömlött víztől, kevesebb kár keletkezzen a falakban, holmikban. És még nagyon fontos, a vízszivattyúink a nagy teljesítmény ellenére nem annyira hangosak, hogy kivernék a biztosítékot a szomszédokban. Azt azonban nem tudjuk garantálni, hogy a szomszéd kutyája ne is ugasson, amikor önöknél dolgozunk.

A vízszivattyúzással azonban nem oldódik meg minden baj, ezért is jó, ha bennünket a duguláselhárító ügyeletet hívja. Időnként szükség lehet a csapadékcsatorna mosására vagy további womás duguláselhárításra.