Özönvízszerű esőkre ezen a tájon ritkán kell számítani, de természetesen egyikőnk sincs beoltva a katasztrófák ellen. Mint ahogy időnként Magyarországon is leviszi a cserepet vagy a gerendákat is a szél, úgy előfordulhat, hogy monszunszerű eső érkezik vagy időnként a nagytömegű hó hirtelen olvad, és akkor mindenünnen folyik a víz. Különösen pechesek azok, akiknek a háza vízér közelében épül. Ezeket a vízereket tapasztalt és kuruzsló szakemberek időnként megtalálják, máskor pedig a jó szigetelés segít.

Ha nincs jó szigetelés, de van sok víz, akkor a „baj” beömlik a szuterénba, az alacsonyabban fekvő helyiségekbe. A vízzel együtt jár, hogy áramtalanítani kell a helyiségeket, hiszen a víz vezeti az áramot, jobb esetben csak biztosítékok oldanak le, rosszabb pillanatokban… de erről ne beszéljünk, mert minden más ránk vár, duguláselhárítókra.

Szóval, ha nagy a víz, akkor is minket hívjanak, ne csak akkor, amikor nem folyik el a víz. A kisvizet akár házilag is ki lehet lapátolni, egyszerű búvárszivattyúval kiemelni. Csakhogy ilyenkor számít a gyorsaság is, hiszen rém káros tud lenni, ha a víz napokig áztatja a falakat, esetleg a szekrényeket vagy más bútordarabot, amit nem tudtak idejében kimenteni a pinceárvíz előtt. Nem beszélve az elektromos hálózatról, ha az rosszul van leszakaszolva, akkor az egész házban nem tudják használni a lámpát, hajszárítót és kávéfőzőt sem. Ez utóbbi pedig, azt hiszem újabb katasztrófához vezet, vagyis biztosan senkinek sincs ínyére.

Ha Gödöllőn, Gyálon, Monoron, Nagykátán lakik, akkor jusson eszébe, hogy vízbetöréskor is a duguláselharitasügyelet.hu internetes oldalt kell keresnie, ha pedig hív bennünket azonnal tanácsot is tudunk adni, azon túl pedig a legkorszerűbb berendezéseinket bevetve, a lehető legrövidebb idő alatt megpróbáljuk orvosolni a bajt. Az általunk használt gépek egytől egyig akkora teljesítményűek, amelyekkel szinte percek alatt ki tudunk szivattyúzni több ezer liter vizet is a földszint alatti helyiségekből. Mondtam, ilyen esetben mindig a duguláselhárítás jusson az eszükbe.

A gépeink jó része nem elektromos árammal működik, vagyis független a hálózattól, amelyet egy vízbetörés során egyébként sem nagyon lehet használni. Nem beszélve arról, hogy a benzinmotoros sokkal nagyobb teljesítményre is képesek, mint a villamos áram hajtásúak, vagyis vízszivattyúzásnál igen hatékonyak tudnak lenne. És akkor itt érdemes visszatérni mai szövegünk első fejezetéhez, amikor a womáról volt szó.

Nos, a womák szivattyúját is a teherautó dízelmotorja hajtja, ezért tud annyira hatékony, olyannyira nagy teljesítményű lenni. A munkához természetesen használhatunk elektromos fúrót, csavarbehajtót, ezek azonban ma már a legtöbb esetben akkumulátorról működnek. Máskor pedig generátorról tudjuk működtetni a berendezéseket. Vagyis megállapíthatjuk, hogy a duguláselhárításnál mindig csak magunkra támaszkodunk: használjuk az évtizedeket alatt megtanult praktikákat, igénybe vesszük a nagyteljesítményű, jól felszerel berendezéseinket és azt a szakmai tapasztalatot, amely csakis nálunk, duguláselhárításban dolgozóknál található meg.

Fontos, hogy tudják, hogy az utóbbi időben kibővítettük hatáskörünket. Korábban is dolgoztunk már Budapesten kívül, sőt az országhatáron is túl, de szívesen ajánljuk figyelmükbe, hogy rövid határidővel a rendelkezésükre állunk a következő településeken: Göd, Gödöllő, Gyál, Monor, Nagykáta, Dunakeszi, Szentendre, Leányfalu, Vecsés, Leányfalu, Tahitótfalu, Üröm, Budakalász, Solymár, Nagykovácsi, Budakeszi, Fót, Páty. Higgyék el, akkor teszik a legjobbat, ha dugulás, vízbetörés, szennyvízvezeték törés esetében haladéktalanul tárcsáznak bennünket.

A tapasztalat az, hogy minden perc késlekedés megnehezíti a további munkát, nem beszélve, hogy a halogatás a tapasztalatunk szerint pénzbe, időnként sok pénzbe is kerülhet. Vagyis duguláselhárítás éjjel és hajnalban, a délutáni alvás idején vagy vacsora után: mindig rendelkezésükre állunk. A lehető leggyorsabban próbálunk a helyszínre menni, a legkevesebb rombolással szeretnénk elhárítani a hibát, éppen ezért mindenkor a legkorszerűbb berendezéseket használjuk annak érdekében, hogy se a háziasszony, se a házigazda ne kapjon hajszál egyenesedést a felfordulás láttán, a bűzt szagolgatva. Éppen ezért a munkánkat garanciával és kiszállási díj nélkül végezzük. duguláselharitasugyelet.hu