Minden szennyvízhálózat jó, de a legjobb az, amelyik észrevehetetlenül teszi a dolgát, továbbítja a ház folyékony szennyeit, nem hörög, és nem beszél vissza. Nem kell használni a WC pumpát és a mosogatóvíz is akadálytalanul ömlik tova a mosogatógépből, vagyis nem áll égnek Matild nagymama haja, mert ezen a héten már nincs bokáig érő víz a konyhában. Szerencsére a család még a felújítás előtt döntött, hogy rendbe tetetik a szennyvízrendszert is, ha már nekiállnak a falak áthelyezésének, a burkolatok kicserélésének. Jó döntés, okos döntés, de ami a legfontosabb, hogy szakembereket kerestek a lefolyórendszer újratervezéséhez. Ki mást is választhattak volna, mint a woma.hu munkatársait. Nem kell senkinek meglepődnie azon, hogy a lehető legjobb megoldás, duguláselhárításkor a woma, a legésszerűbb választás a szennyvízrendszer tervezésekor a woma.

Tervezés és kivitelezés, mindez együtt szakemberinktől. Nem véletlen ugyanis, hogy azok tudják a legoptimálisabb lefolyórendszert megrajzolni, akik már gyakorlatot szereztek a duguláselhárításban.

Márpedig a woma.hu szakemberei reggeltől estig csak gyakorlatoznak, újabb és újabb tapasztalatot gyűjtenek, hogy mindezeket felhasználva jól működő szennyvízhálózatot tervezzenek.

Nem mindegy, hogy milyen a szennyvízcsatorna esése. Túl nagy lejtésnél a szennyvíz sodorja magával akár a tömítéseket is. Nem beszélve arról, hogy a szükségesnél nagyobb szívóhatás miatt a szifonokból, bűzzárakból kifogyhat a víz és a szagok, a kellemetlen bűzök eláraszthatják a fürdőszobát, amikor a kedves éppen látogatást tesz az udvarlójánál. Cudar helyzet, kellemetlen pillanat, pedig a házigazda nem tehet semmiről, az építőket kellene megkérdezni, hogy nem rontottak el valamit?

Gyakran azonban nemhogy az építőket nem lehet megtalálni, még a telefonszámuk is megváltozott, senki sem tudja számon kérni rajtuk a hibát.

Ezzel szemben mi, a woma.hu duguláselhárítás munkatársai több, mint másfél évtizede állunk a rendelkezésükre. Ha ez mind kevés, hozzá kell tennünk azt is, hogy munkatársaink több évtizedes tapasztalattal vágnak neki egy-egy „bevetésnek”, vagyis duguláselhárításnak. Az ott megszerzett tapasztalatokat pedig minden egyes szennyvízrendszer tervezésnél használják.

Óvatosak a csatlakozásokkal, és a könyökidomokat is csak a legszükségesebb esetekben építik a csővezetékbe: minél kisebb legyen a cső ellenállása és minél ritkábban adódjon elő a vezeték meghibásodása. Ahol csatlakozás, ott tömítés is van. A tömítés pedig elöregedhet, az összeköttetés szétcsúszhat, vagyis ezt a lehető leggondosabban kell beépíteni. A duguláselhárító szakemberek megannyi helytelenül elkészített szennyvízrendszert láttak már, ezért sokkal inkább vigyáznak majd arra, hogy a legjobb megoldást alkalmazzák a lefolyóknál.

S van itt még valami, ami a woma.hu szakemberei mellett szól. Mi duguláselhárítók, egészen biztosan nem mutogatunk majd ujjal kollégáinkra, ha valami a kivitelezés során nem passzol, esetleg módosítani kell. A csapatmunka mindig jó, egymást kiegészítjük és segítjük. Az előbbi mondattal egyébként már azt is elárultuk, hogy a woma.hu oldalon nem csupán az új szennyvízrendszer terveit rendelhetik meg tőlünk, hanem akár a lefolyórendszer tervezésével együtt a kivitelezést is. Megint csak tapasztalat, hogy a kőművesek sokszor nem figyelnek megfelelően csövek összeillesztésére, vagy éppen a szennyvízrendszer lejtésére.

Arról már korábban beszéltünk, hogy milyen az, amikor túl nagy a lejtés. Most hozzá kell tenni, hogy ha a csöveknek nem megfelelő az esésük, akkor pangó víz maradhat a csőben, másrészt pedig sokkal könnyebben kiülepedhet a szennyvízből a mikronnyi nagyságú, szilárd szennyeződés. Ha pedig ez kiválik, akkor könnyen oda is tapadhat a cső falára, s ha már egyszer kirakódik, akkor azt csak spirálos csőkígyóval lehet onnan lekaparni, máskülönben hízik és dagad, hogy aztán egyszer akár el is dugítsa a szennyvízrendszert mindenki nagy bánatára. Ha szeretné elkerülni a dugulást, ha úgy érzi, hogy a szennyvízrendszer biztonsága az ön mindennapi jóérzésének része, akkor válassza a legjobb megoldást a szennyvízrendszer tervezésére és kivitelezésére: woma.hu, ahol a szakemberek a duguláselhárításban, a lefolyórendszer telepítésében és megtervezésében is otthon vannak!

Ráadásul, ha bennünket választanak, akkor reggel, este és délben is számíthatnak ránk. Idehaza vagy a határon túl van az ingatlanuk, nem akadály a távolság, mi minden dugulás-bajra megtaláljuk a megoldást, télen és nyáron meg természetesen tavasszal. Ez utóbbit kivált azért tettük hozzá, mert az év második negyedévében megindulnak majd az építkezések, elkezdődnek a munkák a ház körül és a házakban is. Tehát, a felújítások során gondoljanak ránk, woma.hu, gondoljanak a precíz munkára, a szakértelmet és gyakorlatot igénylő tervezésre és minél hamarabb kezdjenek neki az átépítésnek, hogy el tudják kerülni a nem kívánatos dugulásokat.