Sokan nem is gondolnák, de ez a pár ezer forintért beszerezhető fém, műanyag, vagy akár szilikonból készült szűrő hatalmas segítség lehet a hétköznapokban, ha a dugulás megelőzése a cél. Mai cikkünkben elmondjuk, hogyan érdemes használni és meggyőzünk téged is, hogy szerezz be egyet, vagy akár többet otthonra!

Ez a kicsi, de igazán hasznos eszköz általában 4-8 cm széles és anyagát tekintve elérhető fém, krómozott, műanyag, vagy akár szilikon változatban is. Használata rendkívül egyszerű, csak a lefolyó nyílásba kell helyezni. A feladata pedig, hogy megelőzze a hajszálak, ételmaradékok, szappandarabok bekerülését a lefolyóba.

Használatának helyét tekintve, alkalmazhatjuk a konyhában az ételmaradékok, konyhai maradékok, zsiradékok lefolyóba jutásának megelőzésére, ugyanis a mosogatóban legtöbbször ezek a tényezők felelősek a dugulásért. A fürdőszobában használhatjuk több helyen is: a kádban, a zuhanyzóban és a mosdókagylókban egyaránt. Ilyenkor a szőrszálak, hajszálak, szappanmaradványok okozzák a legtöbb problémát, amely ezzel az apró eszközzel könnyedén orvosolható. Abban az esetben is ajánlott a használata, ha az automata mosógépünk a fürdőkádba engedi a vizet. Ekkor az esetlegesen mosógépbe dobott zsebkendők és más nem oda való tárgyak nem kerülnek be a lefolyóba a vízzel együtt, így lecsökkentve a dugulás esélyét.

Sajnos mint mindennek, ennek is vannak hátrányai. Az első, és legfontosabb, hogy kis mértékben lassítja a víz lefelé áramlását, valamint nagyban hozzájárulhat a lerakódások keletkezéséhez. Ez úgy küszöbölhető ki, ha rendszeresen tisztítjuk, karbantartjuk a lefolyószűrőt. Ilyenkor bevethetjük a jól bevált szódabikarbóna + ecet kombinációt, mely szinte mindig segítő kezet nyújt a bajban. Használjuk a megszokott módon: öntsünk szódabikarbónát a lefolyószűrőbe és a lefolyóba egyaránt, majd öntsük nyakon ecettel! Várjunk 5-10 percet, majd öblítsük le forrásban lévő vízzel! Garantált a siker!

Reméljük hasznos volt ez a cikk is, és sikerült meggyőznünk téged is a lefolyószűrő beszerzésének fontosságáról, nem beszélve arról, hogy mennyi idő és pénz megspórolható a használatával.

Megtörtént a baj? Segítségre lenne szüksége? Én és csapatom állunk rendelkezésére a nap 24 órájában, ünnepnapokon is! Keressen bátran a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink egyikén, vagy a Facebook-on, dugulaselharitas24h felhasználónéven! További hasznos cikkeket olvasna a témában? Látogassa meg weboldalam blog menüpontját, ahol hasznos tanácsok mellett érdekességeket is megtalál!