A csatorna tervezése sarkalatos pontja a duguláselhárításnak. De a nehézségek csak a szennyvízvezeték megépítésével kezdődnek, amikor a csőrendszert a biztonság kedvéért az aljzatbetonba „rejtik”. Ha baj van, ha bekövetkezik a csővezeték elzáródása, akkor sok esetben csak a vésőkalapács segít. Ilyenkor aztán a felfordulás akkora lehet, hogy a ház vagy lakás lakói maguktól mennek melegebb éghajlatra, nem is kell senkit küldeni. A duguláselhárításban jártas munkatársaink természetesen segítenek a csővezeték tervezésében és kivitelezésében. Hívjanak bennünket a hét bármelyik napján, ügyeletünk éjjel-nappal fogadja hívásukat: hogy azután munkatársaink a lehető legrövidebb idő alatt a helyszínre érkezzenek, és azonnal megkezdhessék a hiba, a dugulás elhárítását. Budapesten és az ország bármely pontján bizalommal kereshetnek bennünket, a munkát hozzáadott költségek nélkül, garanciával és korrekt árakkal végezzük.

Mikor érdemes bennünket hívni?

Akkor szinte megkerülhetetlen, ha nagy a baj, vagyis nem folyik le a szennyvíz. Ilyenkor a lehető legrövidebb időn belül szükség van a duguláselhárító szakemberre. Azonban az előrelátó közös képviselő, vagy háztulajdonos már a baj jelentkezése előtt, vagy a kisebb dugulás első jelei után hívja a duguláselhárítókat, vagyis minket. A csatornamosással meg lehet előzni a bajt. A womás csatornatisztítás alkalmas arra is, hogy a makacs szennyeződéseket kihalásszák a csővezetékből. Azonban a cső tisztítása, a csővezeték átmosása preventív, a csődugulás megelőzése tekintetében. Azok a háztulajdonosok, vagy közös képviselők, akik mindezt szem előtt tartják, megelőzhetik a későbbi nagyobb bajt.

Miért kell figyelni, előre tervezni a womás csatornamosást?

A csővezeték belső fala gyári, ipari tiszta a beépítésnél. De már az elő használat után elkezd rakódni a cső belső falára a zsír és a szappanhab réteg, amelybe aztán az apró szemcsék előszeretettel beletapadnak, szép lassan kezd „elfogyni” a cső belső átmérője, egyre kevesebb víz, szennyvíz folyik majd át rajra, míg nem egy nyári szandál vagy egy nagyobbacska hajcsat el nem zárja a szennyvíz útját, s akkor már tényleg szükséges lesz az alapos womás duguláselhárítás. Ahogy korábban is mondtuk, a baj megelőzése érdekében válasszák a megtervezhető, előre megrendelhető csatornatisztítást. Adott esetben a womás technológiát alkalmazzuk, vagyis az egész csőrendszert a forgófejes berendezéssel mossuk át: csatornamosás. Ilyen esetben a nagynyomású berendezés leginkább a cső falát tisztítja. A szórófej 50-100 bár nyomással letisztítja a cső falát, az összes szennyeződést, zsírt leborotvál a szennyvízvezetékről, hogy a víz szabadon folyhasson a főgyűjtő vezetékbe.

Ha a csatornamosás, csatornatisztítás után használjuk a szennyvízvezetéket, úgy tapasztaljuk, pontosan olyan, mint amikor először engedtük le a kádnyi fürdővizet, vagyis szinte surrogva ömlik a szennyvíz. Ha nincs akadály, kevesebb a lerakódás, ha kisebb a lerakódás, akkor szinte valószerűtlen, hogy előbb-utóbb a csőrendszer elduguljon. Így azután, csak ismételten javasolni tudjuk, hogy félévente, évente hívjanak bennünket és mosassák át a szennyvízcsöveket.

Szakavatott munkatársaink, hétfőtől péntekig, péntektől hétfőig, vagyis a hét minden napján az önök rendelkezésére állnak. Womás csatornatisztítónk pedig a legkorszerűbb berendezések sorába tartozik, karbantartásáról is mi gondoskodunk, vagyis az év minden napján bevethető, annak érdekében, hogy tudjunk Önöknek segíteni, bármikor is következik be a baj.

Sőt ahogy korábban is jeleztük, előzzék meg a nehézségeket és rendeljék meg még időben a házuk, lakásuk, vagy a lépcsőházuk szennyvízvezetékének az átmosását, annak érdekében, hogy megelőzzék a nagyobb dugulásokat. A womás csővezeték mosás lényege, hogy a nagynyomású víz a cső belső keresztmetszetét, teljes belső felületét végigtisztítja, a kisebb kitüremkedéseket is leborotválja, sima, a víz által jól járható felületet hagy, így aztán a lehető legkisebb lesz a dugulás veszélye.