Csatornatisztítás nélkül nem fogja megúszni a tavaszi hóolvadásokat: a bődületes mennyiségű víz magával hordja a faleveleket, kisebb ágakat, esetleg még a kisebb madárfészkeket is. Könnyen előfordul tehát a dugulás a csapadékvíz elvezető rendszerben.

A csapadékcsatornákat ma már a legtöbb helyen szintén föld alá építik, lefedik járdával, térkővel, vagyis senki sem örülne annak, ha időnként ezt fel kellene bontani. Ha nagy tél volt, ha csak kevés hó és eső esett a téli hónapokban, akkor is kell dugulásra számítani. A csatornamosás megelőző is lehet és baj esetén is hívhatnak bennünket.

Csapadékcső dugulás akkor fordul elő, amikor már annyira felgyülemlik a levél, faág, hogy a csorgó víz ezeket nem tudja magával sodorni. A csatornamosó azonban még a dugulás előtt is segíthet, hogy megelőzze a bajt. Természetesen itt is segíthet a kamerás átvizsgálás, mert a nagyobb házak esetében a csapadékelveztetés akár ötven-százméternyi csővezetéket, több könyököt, csatlakozást jelent a föld alatt és gyakran csak a centiméterre pontos átvizsgálás segít, hogy megtaláljuk a baj helyét.

A csapadékvíz csővezeték dugulása esetében is szoktuk használni a womás csatornatisztítást. A csapadékcsatorna esetében zsíros, olajos lerakódásokra szinte egészen biztosan nem kell számítani, de az ágak-bogok tudnak galibát okozni, amit aztán a magasnyomású berendezés rendre kitisztít. A csapadékcső eldugulása persze nem akkora kellemetlenség, mint amikor nem tudjuk használni a vécét. Azt azonban nem mondanám, hogy a háziasszony örülne, amikor körömcipőben, bokáig hólében kell belépdelni a bejáratig.

Ha baj van, nem folyik el a csapadékvíz, akkor is a duguláselhárítás jusson az eszükbe. A duguláselhárítás ügyeletet az év bármelyik részében, reggel, este, éjjel hívhatják, mert a dugulás természetesen „nem ismeri” a nap járását, bármikor előfordulhat. Számíthat ránk a szennyvízvezeték elzáródásakor, a csővezeték megsüllyedése kapcsán vagy akár a csapadékcsatorna elzáródás idején. Gondoljon ránk akkor is, amikor csőtöréskor vízszivattyúzásra van szükség. Bátran hívjanak bennünket Budapestről vagy az ország bármely pontjáról. Precíz és megbízható munka, szakértelem, az ország egyik legjobban felszerelt, modern gépparkja és jól koordináló duguláselhárítás ügyelete segít abban, hogy ha baj van, ne érezze magát egyedül a nehézségek idejére.